Draken Tattoo Betekenis

Mythes en betekenis Draken tattoo.

Een draak staat in vele culturen symbool voor een grote krachtige slang of reptiel met magische eigenschappen zoals vuurspuwen vliegen etc.Een draak is in alle hoeken van de wereld bekend en deze bevat in alle culturen iets mysterieus zowel bij jong als oud. Dit is waarom een draken tattoo een van de populairste tatoeages is over heel de wereld.

De verschillen van een draak tattoo bij man en vrouw.

Een draken tattoo is zowel zeer populair bij mannen als bij vrouwen. Bij mannen staat een draken tattoo symbool voor pure kracht en wijsheid. Mannen houden van draken omdat deze beschermers zijn van zeer belangrijke “items” zoals rijkdom en vrouwen. De man vergelijkt zich dan ook met een draak omdat hij een beschermer is van zijn gezin, familie en huis.
Een man plaats meestal een draken tattoo op de rug , armen of benen.

Bij vrouwen kan een draak tattoo symbool staan voor schepper van nieuw leven. En dat de vrouw deze ook zal beschermen met haar leven. Men beweert dat vrouwen en draken dezelfde capaciteiten hebben doordat deze ook bescherming zal bieden aan iets of iemand dat hun zeer dierbaar is. De meest voorkomende plaats van een draak tattoo bij vrouwen is op de schouder, enkel of voet. Deze wordt dan meestal zeer fijn getatoeërd.

Het ontwerp van een draken tattoo

De meest voorkomende kleuren voor een draak tattoo zijn groen, rood en zwart. Dit zijn ook de natuurlijk kleuren voor de meeste reptielen op aarde gevonden. Een vuurspuwende draak wordt meestal niet afgebeeld als tatoeage men kiest meestal voor een kleine lach van de draak zodat zijn gevaarlijk tanden zichtbaar worden. Een draak tattoo komt in zeer veel verschillende vormen voor. De meest populaire stijl is Chinees en Japans. Een nog veel voorkomende stijl voor een draken tattoo is in een tribal vorm. Een gele draak staat symbool voor leeftijd en wijsheid, terwel een groene draak tattoo symbool staat voor jong en kwetsbaar. Sommige draken tattoo ‘s staan voor hoop en zuiverheid en andere weer voor jaloezie en kwaadaardig. De betekenis van het ontwerp is soms ook afhankelijk van een persoon zijn persoonlijkheid.

Draken tatoo ‘s zijn zeer populaire bij alle generaties, zelfs populairder dan tribal tattoo ‘s, sterren tattoo ‘s en vlinder tattoo ‘s. Omdat deze gekozen worden zowel door mannen als door vrouwen over heel de wereld. Een draken tattoo kan aantonen wat je werkelijk bent diep van binnen in je ziel.

Hier onder vind je enekel voorbeelden van draak tattoo ‘s:

draken tattoo 1

draken tattoo 2

draken tattoo 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *