Vlinder tattoo betekenis

by on in

Vlinder tattoo voorbeeldDe vlinder tattoo is populair bij vrouwen over de hele wereld. Vrouwen met totaal verschillende levensopvattingen dragen deze tattoo als teken van vrijheid van geest en dat ze net als een vlinder met de natuur meegaan. Ook vertegenwoordigt de vlinder de metamorfose van een meisje tot een vrouw, net zo als een rups in een mooie vlinder veranderd.


Verschillende type vlinder tatoeages

Er zijn veel verschillende soorten vlinder tatoeages, waardoor je het design makkelijk aan jou smaak aan kunt passen. Sommige kiezen er voor de vlinder te combineren met bloemen, zo als lelies, madeliefjes of rozen. Terwijl andere kiezen voor een vertakking met blaadjes en bloemen waar de vlinder op staat. Een vlinder kan uitgevoerd worden als tribaal met strakke lijnen, maar bijvoorbeeld ook een meer keltisch ontwerp van de vlinder komt veel voor.

Vlinder tattoo betekenis

Veel mensen kiezen voor een vlinder tatoeage, omdat deze op zo veel verschillende plekken te plaatsen valt. Wat vaak niet gerealiseerd wordt is dat de plaats op het lichaam een totaal verschillende betekenis kan hebben. Zo staat een tattoo op de schouder dat de drager een dromer is die af en toe met het hoofd in de wolken is en zich niet schaamt hier voor uit te komen. Vlinders rond de borst, staan voor liefde voor alle levende dingen en eentje op de onderrug staat weer voor stabiliteit. Een vlinder onder de buik kan staan voor maagdelijkheid, reinheid of onschuld. Ongeacht de plaats staat de vlinder tatoeage vooral voor de menselijke capaciteit om vrij te zijn en los te kunnen komen van het aardse.

Bekijk ook de vlinder tattoo voorbeelden eens

Tribal vlinder voorbeeld

Tags: , , , ,

2 Responses to “Vlinder tattoo betekenis”

  1. lynn v breemen 26. Jan, 2013 at 14:13 #

    i have a butterfly tattoo in a heart on my right shoulder and when i read what standing on this page its just what i ment to say…. i like to have another butterfly tattoo on my breast or back. the first one had a meaning … the one i want now will have a special meaning too.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vlinder tattoo voorbeelden | Tatoeages - 26. Mar, 2011

    […] Enkele voorbeelden van vlinder tatoages […]

Leave a Reply

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor
Loading...

Download HIER 1.000 GRATIS Tattoo-Voorbeelden!   >>Klik Hier!<<