Betekenis lotus tattoo


De betekenis van een lotusbloem als tatoeage wordt vaak gebruikt als associatie met oosterse cultuur of religie zo als hindoeïsme en boeddhisme. Maar de reden dat deze veel gebruikt wordt in oosterse cultuur is omdat de lotus als klein plantje in de slik en modder van een rivier begint te groeien, en naarmate deze groter wordt naar de zon toegroeit. Zodra de lotus het oppervlakte van het water bereikt heeft opent het plantje zicht en wordt het een mooie bloem.

Deze weg van de bodem naar het oppervlakte van het water staat symbool voor de weg die men af moet leggen om geestelijke verlichting te bereiken.

Vandaag de dag betekent de lotus voor veel mensen ook het leven in zijn geheel. De lotus bloem doorgaat een transformatie en voor veel dragers van de lotus tattoo staat de tattoo voor hun symbool voor hun transformatie.

Daarnaast heeft de lotus tatoeage net als de roos nog vele betekenissen zoals bijvoorbeeld innerlijke schoonheid, licht, balans, verlichting, bewustwording, creatie, openbaring en richting.

Lotus met aum tattoo

OM of aum is symbool voor het hoorbare en onhoorbare oer geluid van de creatie in hindoeïsme. Het wordt veel gebruikt in gezangen, meditatie en mantras.

Het is geschreven in Sanskriet, de oude taal van India. Het symbool komt veel voor op boeddhistische geschriften. Het staat symbool voor de vier staten van bewustzijn: Slapen zonder dromen, dromen, wakker zijn en satori (staat van verlichting).

Een lotus tatttoo met om, symboliseert voor veel dragers innerlijke rust en meditatie.

Bovenin dit artikel staat een lotus met om symbool afgebeeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *